Skip to main content

Over Richard…

Wie ben ik…

Richard de Rijke

Mijn positiviteit, snelheid van werken en streven naar een mooi product zorgen er voor dat mensen mij niet alleen weten te vinden, maar ook steeds terug blijven komen.

Hobby’s:

Tekenen, fietsen en slapen

Jarig op:

Vanaf 1976 elk jaar op 30 oktober

Volg me ook op:

2012 tot nu…

RDR reclame & illustraties

Als beelddenker zie ik al beelden als er iets verteld wordt. En door de jaren heen zie ik ook de (on)mogelijkheden hoe je een verhaal in beeld kunt brengen.

Dat is wat ik doe: uw verhaal/product of dienst in beeld brengen op een manier die bij u past. En omdat iedereen anders is, heb ik uw ‘verhaal’ wel nodig om me een beeld te vormen voor:

  • Het ontwerpen van een logo of complete huisstijl

  • Het opmaken van gedrukte media, van folder tot brochure

  • Het maken van illustraties, zoals strips,  karikaturen of een animatie

  • Het maken van illustraties zoals een infographic of iconen

Graag kom ik bij u langs voor een gesprek of bent u welkom in mijn studio waar de koffie altijd klaar staat.


2016 tot nu…

Ben de Westlandse Bij

De krant ‘Groot Westland’ vroeg eens aan mij: “Wat mis je aan onze krant?” Daar antwoordde ik op: een strip! En zo is de strip ‘Ben de Westlandse Bij’ geboren.

‘Ben de Westlandse Bij’ is een bij die z’n geel/zwarte strepen heeft beschilderd met het groen/wit van de Westlandse vlag. Hij beleeft in de strips een grappig moment waarin de Westlandse taal, het landschap of andere eigenaardigheden naar voren komen.

RDR illustraties Ben de Westlandse Bij | Reclame Westland


2017 tot nu…

Ben en Sem

RDR reclame Ben en Sem WOS media | Reclame WestlandVoor WOS media teken ik elke week een cartoon van Ben de Bij en Sem de Slak die het Westland, Midden-Delfland en Maassluis vertegenwoordigen. In de cartoon wordt op een grappige manier gekeken naar een regionale gebeurtenis.