Skip to main content

Ben de Westlandse Bij

Hoe komt een idee tot stand?

Ik maak iedere week de strip Ben de Westlandse Bij voor de krant Groot Westland. Ook maak ik een cartoon van Ben & Sem aan WOS media. Hieronder zie je hoe idee tot stand komt…

Stap 1

Onderwerp komt via de mail binnen.

Stap 2

Ik lees het nieuws op wos.nl.

Stap 3

Ik maak associaties op het onderwerp.

Stap 4

De ideeën schets ik op papier.

Stap 5

Het eindresultaat!

Ben de Westlandse Bij stripboeken

Er zijn al 3 boeken verschenen met ‘De avonturen van Ben de Westlandse Bij’. Deel 1 is een verzameling van de eerste 38 strips. Deel 2 bevat een 2 pagina strip over waarom er juist in het Westland kassen staan. Deel 3 heeft een extra verhaal over hoe ‘het Westland’ aan haar naam gekomen is. Dus leuk en educatief!

Richard de Rijke – tekenaar, schrijver en ook Westlander!

Wilt u een boekie van Ben kopen? ->